stirisud.ro trotinete electrice in bucuresti noi reguli de folosire si aventura inchirierii

Trotinete Electrice în București: Noi Reguli de Folosire și Aventura Închirierii

Trotinetele Electrice: De la Popularitate la Probleme

Trotinetele electrice, devenite rapid populare în București, au început să creeze unele probleme atât pentru utilizatori, cât și pentru ceilalți participanți la trafic. Într-un răspuns la aceste provocări, Guvernul a adoptat o hotărâre care modifică și completează Regulamentul de aplicare a Ordonanței privind circulația pe drumurile publice.

Reguli Stricte pentru Trotinete

Conform noilor reguli, trotinetele electrice trebuie conduse numai pe pistele pentru biciclete, atunci când acestea există, fiind interzisă circulația pe trotuar. Conducătorii de trotinete sunt obligați să circule pe un singur rând pe drumurile publice și să aibă asupra lor actul de identitate.

Interdicții și Condiții Tehnice

Este interzisă circulația cu trotineta electrică sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, precum și în condiții de polei, gheață sau zăpadă. Trotinetele trebuie să fie echipate cu un sistem adecvat de direcție, dispozitiv de frânare eficace, sistem de avertizare sonoră și elemente fluorescent-reflectorizante.

Închirierea Trotinetelor: O Aventură Urbană

Închirierea trotinetelor electrice în București se face prin aplicații populare precum Bolt, Lime, Splash, Bird și Flow. Procesul este simplu: instalezi aplicația, scanezi codul QR de pe trotinetă și plătești la finalul cursei. Prețurile variază de la 2-3 lei pentru deblocare, la 0,5-0,6 lei pe minut de mers.

Concluzie

Noile reguli pentru utilizarea trotinetelor electrice în București sunt un pas important pentru asigurarea unei circulații sigure și ordonate. În același timp, închirierea trotinetelor rămâne o modalitate populară și accesibilă de a explora orașul, cu condiția respectării regulilor de siguranță.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Reclama ta aici! Promovează-ți afacerea și atinge noi clienți. Contactează-ne pentru detalii despre publicitate!

Contactează-ne pe WhatsApp