stirisud.ro transformarea transportului scolar in brasov investitia in microbuze electrice

Transformarea Transportului Școlar în Brașov: Investiția în Microbuze Electrice

Consiliul Județean Brașov a făcut un pas semnificativ spre modernizarea și ecologizarea transportului școlar în regiune. Recent, a fost lansată o licitație pentru achiziția a 28 de microbuze electrice, un proiect ambițios ce reflectă angajamentul autorităților locale față de sustenabilitate și inovație.

Această inițiativă, parte a proiectului „Microbuze verzi în școlile din județul Brașov”, vine ca răspuns la nevoia de a oferi elevilor din zonele rurale un transport mai sigur, confortabil și prietenos cu mediul. Finanțarea proiectului, în valoare de peste 30 de milioane de lei, este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), demonstrând astfel o utilizare eficientă a fondurilor europene pentru dezvoltarea locală.

Microbuzele, care vor fi distribuite în 27 de unități administrativ-teritoriale din zona rurală, sunt concepute să fie nu doar ecologice, dar și accesibile pentru toți elevii. Fiecare vehicul va avea o capacitate adaptată nevoilor comunităților: 8+1 locuri (inclusiv un loc pentru persoane cu dizabilități), 16+1 locuri și 22+1 locuri. Astfel, se asigură că fiecare elev, indiferent de nevoile speciale, va avea acces la educație în condiții optime.

Termenul de livrare al acestor microbuze este stabilit pentru o perioadă de maximum 6 luni de la data emiterii ordinului de livrare, cu scopul de a fi funcționale din viitorul an școlar. Această rapiditate în implementare subliniază seriozitatea și eficiența cu care Consiliul Județean Brașov își propune să aducă schimbări pozitive în comunitate.

Pe lângă beneficiile imediate pentru elevi și mediu, acest proiect are potențialul de a stimula economia locală. Prin implicarea unui dealer auto pentru furnizarea microbuzelor, se creează noi oportunități de afaceri și se susține inovația în domeniul autohton al transporturilor.

În concluzie, inițiativa Consiliului Județean Brașov de a introduce microbuze electrice în transportul școlar este un exemplu remarcabil de viziune și responsabilitate socială. Prin această investiție, Brașovul nu doar că își modernizează infrastructura de transport, dar își asumă și un rol de lider în promovarea sustenabilității și inovației în România.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Protejează-ți datele cu VPN. Navighează în siguranță și păstrează-ți confidențialitatea cu cele mai bune servicii VPN!

Vezi Ofertele