stirisud.ro transapuseana o privire asupra celui mai scump drum judetean din romania

Transapuseana: O Privire Asupra Celui Mai Scump Drum Județean din România

Transapuseana, cunoscută inițial sub numele de Transalpina de Apuseni, se profilează ca fiind cel mai scump drum județean din România. Acest proiect ambițios, care va traversa pitoreștii Munți Apuseni, este pe cale să devină o realizare remarcabilă în infrastructura rutieră a țării.

Primul tronson al șoselei, cu o lungime de 43 de kilometri pe ruta Aiud-Bucium, este programat să fie finalizat și recepționat pe 15 decembrie. Lucrările la acest segment au inclus consolidări, construcția de poduri și podețe dalate, realizarea rigolelor pentru drenarea apelor pluviale, marcajul rutier și turnarea straturilor de asfalt.

Cristian Panea, reprezentant al constructorului drumului, a oferit detalii despre progresul lucrărilor. Pe lotul 1, majoritatea lucrărilor au fost finalizate, inclusiv marcajul rutier și turnarea ambelor straturi de asfalt, cu excepția zonei Aiud, unde lucrările sunt încă în desfășurare. În prezent, se lucrează la amplasarea indicatoarelor rutiere, bornelor kilometrice și podețelor de acces.

Pe lotul 2, lucrările sunt în curs la 7 din cele 13 poduri și s-au finalizat în proporție de 90% lucrările de consolidare. Modernizarea DJ 107 I – Transalpina de Apuseni reprezintă cea mai mare investiție pe un drum județean din România, cu o valoare totală a proiectului de peste 73 de milioane de euro. Proiectul este finanțat în mare parte din fonduri europene și, odată finalizat, va face legătura între municipiul Aiud (Autostrada A10) și zona Bucium – Abrud (DN 74).

Transapuseana promite nu doar să fie o arteră vitală pentru transportul regional, dar și să devină o atracție turistică, oferind călătorilor oportunitatea de a explora frumusețile naturale ale Munților Apuseni. Autoritățile fac demersuri pentru ca denumirea de Transapuseana să devină marcă protejată, subliniind importanța și unicitatea acestui proiect.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Știri despre construcții și dezvoltări imobiliare. Află tot ce se întâmplă în domeniul construcțiilor! Vezi știri din construcții și imobiliare!

Citește Acum