stirisud.ro tragedie la spitalul judetean din slatina o pacienta a decedat dupa ce liftul s a blocat

Tragedie la Spitalul Județean din Slatina: O Pacientă a Decedat După ce Liftul s-a Blocat

La Spitalul Județean din Slatina a avut loc un incident grav în care o pacientă în vârstă de 81 de ani, care intrase în stop cardiorespirator, a decedat după ce liftul în care era transportată la terapie intensivă s-a blocat.

Desfășurarea Evenimentelor

  • Incidentul: Pacienta, internată pe o secție aflată la etajul 5 al spitalului, trebuia transferată urgent la terapie intensivă, situată la etajul 2, din cauza unui stop cardiorespirator.
  • Blocarea liftului: În momentul în care personalul medical a intrat în lift cu pacienta, ascensorul s-a blocat și a rămas în această stare timp de aproximativ 20 de minute.
  • Decesul pacientei: În ciuda eforturilor, femeia a decedat în lift.

Reacția Autorităților

  • Anchetă polițienească: Polițiștii din Olt au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului. Ei investighează pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.
  • Confirmarea incidentului: Directorul medical al Spitalului Județean din Slatina a confirmat informațiile, menționând că va oferi detalii suplimentare.

Implicații și Consecințe

Acest tragic incident ridică întrebări serioase despre starea infrastructurii și echipamentelor din spitalele românești, precum și despre măsurile de urgență care trebuie luate în astfel de situații critice. De asemenea, subliniază necesitatea unei revizuiri a procedurilor de urgență și a echipamentelor de salvare din spitale.

Concluzie

Incidentul de la Spitalul Județean din Slatina este un semnal de alarmă privind siguranța pacienților în instituțiile medicale și necesitatea unor măsuri urgente pentru prevenirea unor astfel de tragedii în viitor.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Idei de amenajări pentru curți și grădini. Inspirează-te și creează-ți spațiul de vis! Descoperă soluții pentru curte și gradină!

Vezi Inspirațiile