stirisud.ro tragedia de la ferma dacilor ancheta se indreapta spre primaria gura vadului

Tragedia de la Ferma Dacilor: Ancheta Se Îndreaptă Spre Primăria Gura Vadului

Recent, un eveniment tragic a zguduit comunitatea din Gura Vadului: incendiul devastator de la Ferma Dacilor, soldat cu pierderea a opt vieți, inclusiv trei copii. În urma acestui incident, ancheta a dezvăluit nereguli grave în cadrul Primăriei Gura Vadului, implicând atât actualul, cât și fostul primar, precum și o funcționară din domeniul urbanismului.

Audieri și Rețineri în Cadrul Anchetei

Primarul comunei Gura Vadului, Nicolae Marius Sora, a fost dus cu mandat la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru audieri în dosarul deschis de anchetatori. De asemenea, o funcționară a Primăriei Gura Vadului a fost reținută, fiind acuzată de fals intelectual și abuz în serviciu.

Nereguli în Autorizarea Construcțiilor

Anchetatorii au descoperit că demersurile și măsurile dispuse pentru „intrarea în legalitate” a Fermei Dacilor au fost realizate cu încălcarea legii. S-a constatat că construcția corpului principal de clădire, ce include restaurant, bucătărie și spații de cazare, a fost executată fără obținerea avizelor și autorizațiilor necesare.

Consecințele Nerespectării Legii

Această încălcare a legii a creat premisele izbucnirii și propagării incendiului care a condus la distrugerea imobilului și la decesul a opt persoane. Sursa probabilă a incendiului a fost identificată ca „efectul termic al curentului electric”.

Responsabilitatea Funcționarilor Publici

Funcționarii publici implicați sunt acuzați că au emis certificate de atestare a edificării/extinderii construcției, atestând fapte necorespunzătoare adevărului și omițând să verifice îndeplinirea condițiilor legale. Aceasta a cauzat o vătămare a drepturilor legitime ale persoanelor care au beneficiat de servicii de cazare la Ferma Dacilor.

Concluzie

Tragedia de la Ferma Dacilor a scos la iveală probleme serioase în cadrul administrației locale și a pus accentul pe importanța respectării legilor în construcții și urbanism. Ancheta în curs va determina măsura în care neregulile administrative au contribuit la acest dezastru și va stabili responsabilitățile penale ale celor implicați.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Pepiniera Călugăreni - vindem tuia pentru gard viu și alte plante ornamentale. Înfrumusețează-ți grădina cu plante de calitate superioară!

Vezi Produsele