stirisud.ro taxa de gunoi pentru firme din dambovita o problema recunoscuta si in cautarea unei solutii

Taxa de Gunoi pentru Firme din Dâmbovița: O Problemă Recunoscută și în Căutarea unei Soluții

Autoritățile din Dâmbovița Confruntate cu O Situație Delicată

Într-o conferință de presă recentă, autoritățile din Dâmbovița, inclusiv managerul ADI Deșeuri Dâmbovița, Cristian Avanu, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, au recunoscut că taxa de gunoi impusă firmelor din județ trebuie regândită. Această declarație vine în urma unei analize a situației actuale și a feedback-ului primit de la agenții economici afectați.

O Taxă Controversată

Taxa specială de salubrizare, stabilită începând cu 1 ianuarie 2024 pentru utilizatorii non-casnici, a stârnit controverse. Managerul ADI a explicat că taxa a fost stabilită pentru a acoperi costurile serviciului de salubrizare, menționând că prețul de 700 lei per tona de gunoi este printre cele mai mici din țară. Cu toate acestea, s-a constatat că o mare parte a agenților economici nu au achitat acest serviciu, deși generează o cantitate semnificativă de deșeuri.

Necesitatea unei Abordări Echitabile

În cadrul conferinței, s-a discutat despre necesitatea regândirii taxei, astfel încât să fie mai echitabilă și să reflecte mai bine realitățile din teren. S-a sugerat că ar trebui să se găsească o soluție pentru a-i pune să plătească pe toți cei care s-au sustras de la această obligație în trecut.

Propuneri de Ajustare a Taxei

Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, a menționat că sunt planificate ajustări ale taxei, recunoscând că formula actuală este perfectibilă. De asemenea, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a subliniat importanța unei analize detaliate a taxelor și a obiectelor de activitate ale firmelor, pentru a asigura o abordare corectă și proporțională.

Concluzii

Situația taxei de gunoi pentru firme din Dâmbovița este un exemplu clar al necesității unei abordări echilibrate și bine gândite în ceea ce privește taxarea și serviciile publice. Este esențial ca autoritățile să lucreze îndeaproape cu toate părțile implicate pentru a găsi soluții care să fie echitabile și eficiente.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Cazare confortabilă și accesibilă în Ploiești. Rezervă acum și bucură-te de servicii de înaltă calitate pentru tine și familia ta!

Rezervă Acum