stirisud.ro situatia unui ploiestean executare silita si succesiune

Situația unui Ploieștean: Executare Silită și Succesiune

Un ploieștean, datorită unei situații financiare precare, a părăsit România în 2010, hotărât să nu se mai întoarcă. Înainte de plecare, acesta a vândut toate bunurile deținute, însă a rămas cu datorii la diverse instituții financiare: un împrumut de nevoi personale la o bancă comercială, un alt împrumut la un IFN și un card de credit ERS, totalizând aproximativ 10.000 de euro.

După plecare, somațiile de plată au continuat să fie trimise la o adresă unde acesta nu mai locuia. Astfel, creditele neplătite au ajuns în instanță și ulterior la un executor judecătoresc.

Între timp, părinții acestuia au decedat, lăsând în urmă un apartament și un autoturism care urmează să fie dezbătute prin succesiune între ploieștean și sora sa. Renunțarea la moștenire nu este o opțiune viabilă deoarece executorii judecătorești pot contesta această decizie printr-o acțiune pauliană. De asemenea, acceptarea sau valorificarea imobilului prin vânzare nu este posibilă, deoarece bunurile ar putea fi sechestrate de executori.

Probleme și Dileme

Ploieșteanul se confruntă cu următoarele dileme:

 1. Achitarea datoriilor: Ar dori să își achite datoriile, dacă ar fi rezonabil posibil.
 2. Protejarea surorii: Vrea ca sora sa să-și primească partea din succesiune fără a fi afectată de datoriile sale.
 3. Informații despre datorii și executori: Nu reușește să afle valoarea actualizată a datoriilor și numele executorilor judecătorești implicati.

Sfaturi și Soluții

 1. Consultanță Juridică:
  • Contactați un avocat specializat în drept civil și executare silită pentru a obține sfaturi personalizate și pentru a naviga prin procedurile legale.
  • Un avocat poate ajuta la identificarea executorilor judecătorești implicați și poate oferi clarificări cu privire la valoarea actualizată a datoriilor.
 2. Contactarea Instituțiilor Financiare:
  • Contactați direct băncile și IFN-urile implicate pentru a solicita detalii despre datoriile restante și procedurile de recuperare.
  • Verificați dacă există posibilitatea de a negocia o restructurare a datoriilor sau o reducere a acestora.
 3. Registrul Național de Publicitate Mobilă (RNPM):
  • Consultați RNPM pentru a obține informații despre executările silite în curs. Executorii judecătorești sunt obligați să înregistreze toate procedurile de executare în acest registru.
 4. Succesiunea:
  • În cazul succesiunii, este esențial să se dezbată moștenirea legal pentru a evita eventualele contestări din partea executorilor judecătorești.
  • Colaborați cu un notar pentru a formaliza procesul de succesiune și pentru a asigura respectarea tuturor normelor legale.
 5. Elaborarea unui Plan de Rambursare:
  • Stabiliți un plan de rambursare realist care să fie prezentat creditorilor pentru a evita procedurile judiciare suplimentare și pentru a proteja bunurile moștenite.

Concluzie

Pentru a rezolva problemele de executare silită și succesiune, este esențial să colaborați cu profesioniști în domeniul juridic și financiar. Obținerea de informații corecte și actualizate, precum și elaborarea unui plan de acțiune bine structurat, sunt pași cruciali pentru protejarea intereselor personale și ale familiei.

Dacă aveți experiențe similare sau sugestii, vă invităm să lăsați comentariile voastre mai jos!

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Găzduire în cloud rapidă și eficientă. Asigură-ți performanța optimă pentru afacerea ta online! Alege găzduire în cloud!

Află Mai Multe