stirisud.ro scoala de soferi gratuita pentru tinerii teleormaneni fara posibilitati materiale

Școala de Șoferi Gratuită pentru Tinerii Teleormăneni Fără Posibilități Materiale

Într-o lume în continuă schimbare, unde mobilitatea și independența sunt esențiale, obținerea unui permis de conducere nu este doar un lux, ci o necesitate. Pentru tinerii din medii defavorizate, acest vis poate părea adesea inaccesibil. Cu toate acestea, o rază de speranță strălucește în Teleorman, România, unde MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat o nouă ediție a programului inovator „Permis pentru viitor”.

Programul „Permis pentru viitor” este o inițiativă lăudabilă, care oferă tinerilor din medii defavorizate șansa de a se înscrie la școala de șoferi gratuit. Această oportunitate este mai mult decât un simplu curs de conducere; este o poartă către libertate, independență și, cel mai important, către oportunități de angajare mai bune. Deținerea unui permis de conducere poate fi atât o condiție, cât și un avantaj în obținerea unui loc de muncă, oferind tinerilor un instrument util în extinderea atribuțiilor de serviciu.

Programul este deschis tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, indiferent de localitatea de reședință, care provin din medii defavorizate și care își doresc să obțină un permis de conducere pentru categoriile B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie. Această diversitate în categoriile de permise oferite extinde orizonturile beneficiarilor, deschizând drumul către o varietate de cariere.

Inscrierea în program se face online sau prin poștă până la data de 24 ianuarie 2024, iar formularul de înscriere și alte informații sunt disponibile pe website-ul Fundației Pentru Comunitate. Această abordare facilitează accesul la program pentru un număr mai mare de tineri, indiferent de locația lor geografică.

De la lansarea sa în 2015, programul „Permis pentru viitor” a avut un impact semnificativ. În decursul celor opt ediții, 169 de tineri au finalizat cu succes cursurile școlii de șoferi. Aceste cifre nu sunt doar statistici; ele reprezintă vieți schimbate, visuri realizate și comunități îmbunătățite. Fiecare tânăr care obține un permis de conducere prin acest program își mărește șansele de a se angaja, de a contribui la societate și de a-și îmbunătăți calitatea vieții.

În concluzie, programul „Permis pentru viitor” este mai mult decât o inițiativă de responsabilitate socială; este un catalizator pentru schimbare și progres. Prin oferirea acestei oportunități, MOL România și Fundația Pentru Comunitate nu doar ajută tinerii să obțină un permis de conducere, ci le oferă uneltele necesare pentru a naviga cu succes pe drumul vieții. Este un exemplu strălucit de cum companiile și fundațiile pot lucra împreună pentru a crea un impact pozitiv în comunități.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Ultimele știri din sudul țării. Fii la curent cu noutățile din zona ta! Descoperă chiar acum cele mai recente știri și informatii!

Citește Acum