stirisud.ro scandal in pietele din vaslui carne de caine vanduta drept carne de miel

Scandal în Piețele din Vaslui: Carne de Câine Vândută Drept Carne de Miel

Un caz revoltător a fost descoperit recent de inspectorii sanitar-veterinari în piețele din Vaslui, unde mai mulți comercianți au fost surprinși vânzând carne de câine în loc de carne de miel sau de oaie. Această descoperire a stârnit indignare și îngrijorare în rândul consumatorilor și a autorităților.

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din județul Vaslui au lansat un avertisment după ce au descoperit că în piețe se vinde carne de câine tranșată în așa fel încât să pară miel. Până în prezent, nu au fost comunicate sancțiunile aplicate acestor vânzători.

Dr. Ponea Mihai, directorul executiv al DSVSA Vaslui, a subliniat că siguranța alimentară a populației este o preocupare constantă a autorității. În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, controalele inspectorilor au fost intensificate, vizând modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare de funcționare la nivelul piețelor agro-alimentare, abatoarelor și centrelor de sacrificare a mieilor.

Verificările au inclus și supravegherea funcționării și expertiza sanitară veterinară a cărnii și organelor, starea de sănătate și condițiile de igienă și bunăstare a animalelor, precum și modul de gestionare și distrugere a subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman.

DSVSA a informat că orice intervenție negativă asupra calității alimentelor de origine animală, cu scopul de a obține foloase necuvenite, constituie fraudă și un atentat asupra sănătății publice. Printre aceste intervenții se numără substituirea cărnii normale cu carne provenită de la animale bolnave, moarte sau tăiate în agonie, prepararea de alimente falsificate sau cu componente alterate, și introducerea aditivilor alimentari peste limitele oficiale.

Pentru a se proteja, consumatorii sunt sfătuiți să nu cumpere carne de la negustorii ambulanți sau din piețe dacă pe carne nu este aplicată marca de sănătate sau dacă carnea preambalată nu prezintă eticheta de identificare a procesatorului și termenul de valabilitate. De asemenea, se recomandă evitarea consumului preparatelor din carne comercializate la tonetele volante și grătarele amplasate pe traseele comerciale și turistice aglomerate.

Acest caz subliniază importanța supravegherii continue a piețelor și a locurilor de comercializare a cărnii, precum și necesitatea unui control riguros pentru a asigura siguranța alimentară a populației.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Găzduire web profesională și de încredere cu Hostinger. Alege performanța web și fiabilitatea pentru site-ul tău de afaceri!

Vezi Ofertele