stirisud.ro romania in focarul comertului ilegal cu animale de companie in ue o problema majora si solutii propuse

România în Focarul Comerțului Ilegal cu Animale de Companie în UE: O Problemă Majoră și Soluții Propuse

România se confruntă cu o problemă gravă în ceea ce privește comerțul ilegal cu animale de companie, fiind desemnată ca principalul exportator ilegal în Uniunea Europeană. Această situație alarmantă nu numai că afectează bunăstarea animalelor, dar subliniază și nevoia urgentă de reglementări mai stricte în acest domeniu.

Uniunea Europeană ia măsuri serioase pentru a combate această problemă. Se pregătește implementarea unor reguli stricte pentru modul în care animalele de companie sunt înmulțite și vândute. Aceste reglementări vizează în special crescătorii ilegali de animale de rasă, care adesea operează în condiții inumane și exploitative.

O legătură directă a fost identificată între vânzarea de animale de companie, în special câini și pisici, și rata mare a abandonului acestora. Înmulțirea excesivă și condițiile precare în care sunt ținute animalele duc la probleme grave de sănătate pentru acestea. În multe cazuri, animalele bolnave sau epuizate sunt abandonate, exacerbând problema abandonului animalelor pe străzi.

Pentru a aborda această problemă, Comisia Europeană propune mai multe măsuri. Una dintre acestea este autorizarea obligatorie a crescătorilor de animale de companie. Autoritățile din țările UE vor efectua inspecții pentru a verifica legalitatea adăposturilor. De asemenea, se vor interzice cuștile pentru crescători, iar animalele vor trebui să fie ținute în spații deschise, cu acces la lumină naturală. Crescătorii vor fi, de asemenea, obligați să obțină acreditări personale, echivalente cu calificări profesionale.

Un alt aspect important este crearea unei baze de date la nivel european, unde toate animalele din canise vor fi înregistrate și microcipate. Aceasta va facilita urmărirea originii animalelor și va asigura transparența în procesul de vânzare.

România, alături de Ungaria și Ucraina, se află în topul țărilor implicate în comerțul ilegal cu animale de companie. Această situație este rezultatul legilor prea permisive în ceea ce privește crescătoriile de animale. Prin urmare, este esențial ca România să adopte aceste noi reglementări europene și să ia măsuri concrete pentru a combate acest fenomen.

În concluzie, problema comerțului ilegal cu animale de companie în România și în UE este una complexă, care necesită o abordare multidimensională. Prin implementarea acestor noi reglementări, se speră la o reducere semnificativă a acestui comerț ilegal și la îmbunătățirea condițiilor de viață pentru animalele de companie.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Service auto și stație ITP în sectorul 1. Întreținere și reparații rapide și de încredere! Alege cele mai bune servicii auto!

Vezi Serviciile