stirisud.ro proiectul de electrificare a liniei de cale ferata constanta mangalia

Proiectul de Electrificare a Liniei de Cale Ferată Constanța – Mangalia

Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Constanța – Mangalia. Acest proiect, inclus pe lista proiectelor finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), are un cost total estimat de 1,66 miliarde lei (peste 330 milioane euro).

Detalii ale Proiectului

  • Traseul: Linia de cale ferată Constanța – Mangalia face parte din rețeaua TEN-T Comprehensive și Coridorul Rhin – Dunăre.
  • Obiective: Reducerea timpului de călătorie, îmbunătățirea siguranței traficului feroviar, creșterea confortului în timpul călătoriei, reducerea emisiilor de poluanți și atragerea călătorilor și transportatorilor de mărfuri de la traficul auto către cel feroviar.
  • Lucrări Prevăzute: Electrificarea, dublarea și reabilitarea liniei, creșterea gradului de siguranță, reducerea timpului de călătorie, modernizarea peroanelor și clădirilor de călători.

Finanțarea Proiectului

  • Sursa de Finanțare: Fonduri externe nerambursabile, bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, veniturile proprii ale CFR SA, și alte surse legal constituite.
  • Valoarea Totală: 1.669.048.000 lei, inclusiv TVA.

Impactul Asupra Transportului Feroviar

Proiectul de electrificare a liniei Constanța – Mangalia este un pas important în modernizarea infrastructurii feroviare din România, oferind beneficii semnificative pentru transportul de călători și marfă, precum și pentru mediul înconjurător.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Servicii SEO profesionale pentru vizibilitate maximă. Crește-ți traficul și îmbunătățește-ți rankingul! Alege serviciile noastre SEO!

Află Mai Multe