stirisud.ro preotul care tine sfanta liturghie in sufragerie

Preotul Care Ține Sfânta Liturghie în Sufragerie

Cosmin Barză, un preot din Craiova, a început să țină slujbele religioase în sufrageria propriei locuințe, după ce a fost îndepărtat de la slujire de către Arhiepiscopia Craiovei. Acest caz neobișnuit a atras atenția publicului și a stârnit diverse reacții.

Contextul Situației

  • Motivul Îndepărtării: Preotul a fost îndepărtat de la slujire pentru neascultare și declarații care denigrau biserica în contextul mediatic online.
  • Reacția Preotului: Cosmin Barză a decis să continue să țină slujbele în propria sa casă, criticând Biserica Ortodoxă Română (BOR) și propovăduind împotriva ecumenismului.

Detalii despre Slujbele Ținute Acasă

  • Locația: Slujbele sunt ținute în sufrageria preotului, iar spovedaniile se fac în bucătărie.
  • Cinstitul Moaștelor: Recent, preotul a cinstit niște moaște despre care susține că le-a primit donație, tot în locuința sa.

Planuri de Viitor

  • Construirea unei Biserici: Preotul Cosmin Barză intenționează să-și construiască o biserică în curtea propriei case.

Reacții și Implicații

  • Susținerea Enoriașilor: Deși acuzat de BOR, preotul se bucură de susținerea unor enoriași.
  • Dezbatere Publică: Situația a stârnit dezbateri privind rolul și libertatea de exprimare a preoților în cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

Concluzie

Cazul preotului Cosmin Barză reflectă tensiunile dintre tradiție și inovație în practicile religioase și subliniază complexitatea relațiilor dintre instituțiile bisericești și membrii lor. Această situație deschide discuții importante despre libertatea de exprimare și adaptarea practicilor religioase la contexte moderne.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Service auto și stație ITP în sectorul 1. Întreținere și reparații rapide și de încredere! Alege cele mai bune servicii auto!

Vezi Serviciile