stirisud.ro ploiesti orasul fara luminite de craciun si promisiunile neterminate

Ploiești: Orașul Fără Luminițe de Crăciun și Promisiunile Neterminate

În inima României, Ploiești, un oraș cu o istorie bogată și o importanță culturală semnificativă, se confruntă în 2023 cu o situație neobișnuită și dezamăgitoare: lipsa tradiționalului iluminat festiv de Crăciun. Această schimbare bruscă a venit ca un șoc pentru locuitorii săi, care s-au obișnuit cu strălucirea și bucuria aduse de luminițele de sărbători în fiecare an.

Ploiești, un oraș cu aproximativ 180.000 de locuitori, a fost recunoscut în trecut pentru iluminatul său festiv bogat și spectaculos, cu peste 12 milioane de beculețe care transformau orașul într-un tărâm de poveste în perioada sărbătorilor de iarnă. Această tradiție a fost o sursă de mândrie și un punct de atracție pentru locuitori și vizitatori deopotrivă. În decembrie, centrul orașului devenea un loc de întâlnire popular, plin de viață și culoare. În restul anului, activitățile erau limitate, cu doar câteva festivaluri restrânse.

În 2023, însă, Ploieștiul a trecut de la un iluminat festiv bogat la unul inexistent. În locul luminițelor, autoritățile au adus patru brazi, montați în centru și împodobiți sumar, unul dintre ei fiind descris pe rețelele sociale ca fiind „anemic”, simbolizând starea actuală a orașului. Această schimbare drastică a stârnit nemulțumire și dezamăgire printre ploieșteni, care și-au exprimat frustrările pe grupurile de Facebook.

Situația este agravată de absența unui târg de Crăciun, o tradiție îndrăgită în multe orașe. În Ploiești, se pare că nu există planuri concrete pentru organizarea unui astfel de eveniment, cu excepția unor căsuțe instalate în centrul orașului, despre care nu se știe când sau dacă vor găzdui vreun târg.

Această situație reflectă problemele mai largi cu care se confruntă orașul. Ploieștiul a fost descris ca fiind prost administrat în ultimii 20 de ani, cu numeroase probleme în domenii precum transportul public, încălzirea, spitalele și infrastructura. În ciuda acestor provocări, lipsa iluminatului festiv de Crăciun pare să fie un simptom al unei probleme mai profunde: luptele politice intense și incapacitatea autorităților locale de a lua decizii eficiente în interesul comunității.

În concluzie, Ploieștiul, odată un oraș vibrant în perioada sărbătorilor de iarnă, se confruntă acum cu o realitate sumbră. Lipsa luminițelor de Crăciun nu este doar o problemă estetică, ci și un simbol al deziluziei și dezamăgirii locuitorilor săi. Este un apel la acțiune pentru liderii locali să se ridice la nivelul așteptărilor comunității și să readucă strălucirea și bucuria în orașul Ploiești.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Știri life - tot ce este nou și interesant. Explorează lumea dintr-o perspectivă proaspătă! Află cele mai recente noutăți!

Citește Acum