stirisud.ro o romanca confruntata cu o factura uriasa dupa nasterea in norvegia

O Româncă Confruntată cu o Factură Uriașă După Nașterea în Norvegia

O tânără româncă, după ce a născut în Norvegia, se confruntă acum cu o factură de peste 100.000 de euro, o sumă care a luat-o prin surprindere după întoarcerea în România. Fără asigurare medicală, ea a acumulat această datorie uriașă, care include costuri pentru trei luni de spitalizare și două zboruri cu elicopterul, necesare din cauza unei nașteri premature la doar 25 de săptămâni​​.

În ciuda dorinței sale de a plăti, femeia se confruntă cu dificultăți financiare, neavând un loc de muncă în prezent. Ea a împărtășit situația pe rețelele sociale, cerând sfaturi și exprimându-și preocuparea de a fi „urmărită” de recuperatori pentru o perioadă îndelungată. Convertind suma din coroane norvegiene, totalul ajunge la aproximativ 126.000 de euro​​.

Această situație subliniază dificultățile cu care se pot confrunta cetățenii care locuiesc sau călătoresc în străinătate fără asigurare medicală adecvată, mai ales în țări cu sisteme medicale costisitoare.

Nașterea în Norvegia și sistemul lor de asigurări medicale sunt structurate astfel încât să ofere o îngrijire medicală de înaltă calitate, dar costurile pot fi semnificative pentru cei care nu sunt acoperiți de asigurări. Sistemul de sănătate norvegian este finanțat în mare parte de stat, iar rezidenții beneficiază de asigurări de sănătate prin contribuțiile la sistemul de securitate socială.

Pentru expatriați și vizitatori, este esențial să aibă o asigurare medicală privată sau să fie parte a sistemului național de sănătate pentru a evita costuri mari în cazul tratamentelor medicale, cum ar fi nașterea prematură sau intervențiile de urgență.

În cazul nașterilor, Norvegia oferă servicii medicale avansate, dar fără o asigurare adecvată, costurile pot fi foarte ridicate, așa cum este exemplificat în cazul româncei confruntată cu o factură exorbitantă după nașterea copilului său.

Comparând sistemul de sănătate și asigurările medicale între Norvegia și România, există diferențe notabile:

  1. Finanțare și Acces: Sistemul de sănătate norvegian este finanțat preponderent de guvern și oferă acces universal la îngrijiri de sănătate pentru toți rezidenții. În România, sistemul de sănătate este finanțat prin contribuții la asigurările sociale de sănătate, însă accesul la servicii de calitate poate varia semnificativ.
  2. Calitatea Îngrijirilor: Norvegia este recunoscută pentru calitatea excelentă a îngrijirilor medicale, în timp ce în România, calitatea și disponibilitatea serviciilor de sănătate pot fi inegale, în special în zonele rurale.
  3. Costuri: În Norvegia, costurile pentru serviciile medicale neacoperite de asigurare pot fi extrem de ridicate, în timp ce în România, costurile sunt în general mai scăzute, dar pacienții se pot confrunta adesea cu necesitatea plăților suplimentare pentru servicii rapide sau de calitate superioară.
  4. Asigurări: În ambele țări, asigurările medicale joacă un rol important. În Norvegia, asigurarea de sănătate este în mare parte automată pentru rezidenți, pe când în România, există o separație mai clară între asigurații și neasigurați.
  5. Serviciile pentru Nașterea și Maternitate: Norvegia oferă servicii de maternitate avansate și suport extensiv pentru naștere, în timp ce în România, calitatea acestor servicii poate varia și adesea depinde de asigurarea medicală a mamei.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Găzduire web de încredere cu Hostico. Beneficiază de performanță și securitate maximă! Alege găzduirea web de aici!

Vezi Ofertele