stirisud.ro o noua era in asistenta medicala pentru vrancenii cu dizabilitati acces gratuit la servicii stomatologice

O Nouă Eră în Asistența Medicală pentru Vrâncenii cu Dizabilități: Acces Gratuit la Servicii Stomatologice

Într-o mișcare progresistă și profund umanitară, Vrancea se pregătește să ofere un nou nivel de asistență medicală pentru cetățenii săi cu dizabilități. Un proiect recent propune ca persoanele cu dizabilități să beneficieze de servicii stomatologice gratuite, o inițiativă care promite să aducă schimbări semnificative în viața multor vrânceni.

Această măsură vine în contextul unei discrepanțe evidente între costurile ridicate ale tratamentelor stomatologice și indemnizațiile modeste pe care le primesc persoanele cu dizabilități. În prezent, persoanele cu grad grav de dizabilitate (gradul 1) primesc o indemnizație totală de handicap de 526 lei, în timp ce cele cu grad de handicap accentuat beneficiază de doar 395 de lei. Aceste sume sunt adesea insuficiente pentru a acoperi nevoile medicale, în special în domeniul stomatologiei.

Proiectul propune modificarea Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Această inițiativă vizează nu doar adulții, ci și copiii cu dizabilități, asigurându-le accesul la o gamă largă de servicii stomatologice. Printre acestea se numără tratamente dentare, obturații, anestezii, extracții, proteze dentare și chiar reparația acestora. Toate aceste servicii vor fi decontate din Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate, și nu din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, cum se întâmplă în prezent.

Implementarea acestor noi reglementări va necesita, însă, modificări ale normelor de aplicare a legii referitoare la protecția persoanelor cu dizabilități, precum și ale contractului cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale. Deși punerea în aplicare a acestor prevederi va fi întârziată, impactul lor asupra comunității va fi semnificativ, oferind o nouă speranță și un nivel îmbunătățit de îngrijire pentru persoanele cu dizabilități din Vrancea.

Această inițiativă reprezintă un pas important în direcția egalității și accesului la îngrijire medicală de calitate pentru toți cetățenii, indiferent de condițiile lor fizice sau financiare. Este un exemplu de compasiune și responsabilitate socială, demonstrând că sănătatea și bunăstarea cetățenilor sunt prioritare în politica locală.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Găzduire web de încredere cu Hostico. Beneficiază de performanță și securitate maximă! Alege găzduirea web de aici!

Vezi Ofertele