stirisud.ro noua centrala de termoficare titan va alimenta bucurestiul cu energie si caldura

Noua Centrală de Termoficare Titan va Alimenta Bucureștiul cu Energie și Căldură

Bucureștiul se pregătește să beneficieze de o importantă investiție în domeniul termoficării. Proiectul Centralei Electrice de Termoficare în Cogenerare de Înaltă Eficiență Titan, gestionat de Titan Power SA, marchează o etapă semnificativă în modernizarea sistemului energetic al Capitalei.

Detalii Tehnice și Capacități

Centrala, cu o capacitate de până la 50 MWe, va fi dotată cu cinci grupuri motor-generator care vor utiliza gaz metan și amestecuri cu hidrogen. Această abordare inovatoare reprezintă un pas major spre un sistem de termoficare automatizat și eficient pentru București.

Progresul și Etapele Proiectului

Până în prezent, proiectul a trecut prin fazele de Studiu de Fezabilitate și Studiul de Racordare la RED, obținând toate avizele necesare. Acum, se desfășoară lucrările de autorizare pentru demolare și construcție, pregătind terenul pentru achiziția lucrărilor la noua centrală.

Impactul asupra Bucureștiului

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, subliniază că aceasta este prima investiție majoră din ultimii 15 ani în producerea de agent termic în București. Proiectul va furniza căldură și apă caldă pentru cartierele Titan și Pantelimon, precum și energie electrică, îmbunătățind astfel serviciul public de termoficare pentru Capitală.

Provocări și Perspective

Un punct de atenție rămâne reabilitarea sistemului de conducte pentru a reduce pierderile semnificative de apă fierbinte, care generează costuri mari pentru cetățeni. În plus, există planuri pentru folosirea energiei geotermale în sistemul de termoficare al Bucureștiului, inspirându-se din modele de succes ca cel din Oradea.

Cronologia Finalizării

Ultimul pas, achiziția lucrărilor și echipamentelor, este programat pentru finalizarea în anul 2026, marcând un punct culminant în modernizarea infrastructurii energetice a Capitalei​​.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Gazduire web rapidă și fiabilă cu THC. Asigură-ți prezența online cu cele mai bune servicii! Beneficiază de cele mai bune soluții!

Vezi Ofertele