stirisud.ro metoda loverboy doua tinere din dolj si olt victimele unui escroc

Metoda Loverboy: Două Tinere din Dolj și Olt, Victimele unui Escroc

Recent, un caz alarmant a fost raportat în județele Dolj și Olt, unde două tinere au căzut victime metodei „Loverboy”, practicată de un tânăr de 22 de ani din comuna Vela, județul Dolj. Acesta a fost reținut de polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Craiova pentru infracțiuni grave, inclusiv lipsire de libertate, lovirea sau alte violențe, șantaj, viol și furt.

În perioada noiembrie – decembrie 2023, suspectul a folosit rețelele de socializare pentru a stabili relații de prietenie cu cele două tinere, una de 20 de ani din comuna Țuglui, județul Dolj, și cealaltă de 18 ani din comuna Spineni, județul Olt. Prin inducerea în eroare cu privire la situația sa materială și profesională, el a exercitat acțiuni fizice și psihice asupra victimelor, inclusiv prin însușirea mijloacelor lor electronice de comunicare.

Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, a fost desfășurat un complex de activități investigativ-operative, care au dus la identificarea și reținerea tânărului pe o stradă din municipiul Craiova. În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, a fost dispusă reținerea lui pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru luarea unei măsuri preventive.

Acest caz subliniază pericolul metodei „Loverboy”, o tactică de manipulare și abuz folosită frecvent pentru a exploata victimele, în special tinerele vulnerabile. Este un semnal de alarmă pentru comunitate și autorități să fie mai vigilente și să ia măsuri de prevenire și protecție împotriva acestui tip de infracțiuni.

În concluzie, cazul din Dolj și Olt reprezintă un exemplu dureros al pericolelor ascunse în spatele relațiilor online și necesitatea unei conștientizări mai mari asupra riscurilor asociate cu metoda „Loverboy”. Este esențial ca societatea să ofere sprijin și resurse adecvate pentru prevenirea și combaterea acestui tip de abuz.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Știri life - tot ce este nou și interesant. Explorează lumea dintr-o perspectivă proaspătă! Află cele mai recente noutăți!

Citește Acum