stirisud.ro legea austeritatii ameninta serviciile salvamont reducerea numarului de salvamontisti

Legea Austerității Amenință Serviciile Salvamont: Reducerea Numărului de Salvamontiști

Salvatorii montani din România trag un semnal de alarmă în urma adoptării măsurilor de austeritate prin lege, care ar putea duce la reducerea numărului de salvamontiști, deja insuficient pentru nevoile actuale.

Impactul Legii Austerității

Conform noilor reglementări, numărul salvamontiștilor ar urma să scadă cu 15%, ceea ce ar putea avea consecințe grave asupra siguranței turiștilor și eficienței intervențiilor. Această reducere vine într-un context în care numărul accidentelor pe munte a crescut cu peste 50% în ultimii doi ani.

Solicitarea Salvamont România

Salvamont România solicită o audiență de urgență la Guvern pentru a discuta despre această situație. Ei subliniază că activitatea unică de salvare în munți și locuri greu accesibile necesită un personal bine pregătit și suficient numeric pentru a menține un grad ridicat de performanță.

Formarea unui Salvator Montan

Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România, a evidențiat că formarea unui salvator montan este un proces îndelungat și complex. În prezent, în toată țara sunt 280 de salvamontiști, iar aplicarea legii ar însemna pierderea a peste 40 de persoane din acest serviciu vital.

Concluzie

Legea austerității fiscală reprezintă o amenințare serioasă pentru eficiența și capacitatea serviciilor Salvamont din România. Este esențial ca autoritățile să ia în considerare specificul acestei activități și să găsească soluții pentru a nu compromite siguranța turiștilor și calitatea intervențiilor de salvare montană.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Informații de actualitate din Prahova. Află tot ce este important din județul Prahova! Rămâi informat cu cele mai noi știri locale!

Citește Acum