stirisud.ro lansarea primei carti pentru copii de mioara oprisan un eveniment cultural de exceptie la insuratei

Lansarea Primei Cărți pentru Copii de Mioara Oprișan: Un Eveniment Cultural de Excepție la Însurăței

„Lulu, Crăciunul și Spiridușul Elfrin” – O Operă Literară Dedicate Copiilor

Mioara Oprișan, o fostă profesoară pentru învățământ primar, a lansat prima sa carte pentru copii, intitulată „Lulu, Crăciunul și spiridușul Elfrin”. Această lucrare, publicată la editura Letras și ilustrată de Cristina Diana Enache, reprezintă a cincea carte publicată de autoare, primele patru fiind compuse din versuri și eseuri.

Un Tribut Adus Elevilor și Cariera Didactică

Dedicată elevilor pe care i-a avut la clasă înainte de pensionare, acum în clasa a V-a, cartea menționează cu prenumele acești copii. Mioara Oprișan a predat la școala din Însurăței pe parcursul a peste 30 de ani de activitate, unitate care acum face parte din Liceul Tehnologic „Nicolae Titulescu”.

Lansarea Cărții: Un Eveniment Cultural Important

Evenimentul de lansare a avut loc pe 6 decembrie 2023, la Căminul Cultural din Însurăței, coincizând cu sărbătoarea patronului spiritual al liceului, Sf. Nicolae. La eveniment a participat și preotul paroh Dumitru Constantin, care a oficiat o scurtă slujbă de mulțumire.

Participanți și Contribuții la Eveniment

Cartea a fost prezentată de prof. Monica Hortopan, prof. Safta Constantin, prof. Marioara Custură și Mari Drăgulin. Elevii școlii au oferit momente artistice sub îndrumarea profesorilor Vasilica Vasilache, Marius Bolocan și alții. Solista brăileancă Săndica Mândrilă a interpretat colinde, iar evenimentul a fost susținut de Primăria Însurăței, cu participarea primarului Florentina Carșote.

Concluzie

Lansarea cărții „Lulu, Crăciunul și spiridușul Elfrin” de Mioara Oprișan reprezintă un moment semnificativ în viața culturală a comunității din Însurăței, marcând contribuția valoroasă a autoarei în domeniul literaturii pentru copii și în educație.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Găzduire web fiabilă și performantă pentru afacerea ta la Cyber Folks. Asigură-ți prezența online cu servicii de top chiar acum!

Vezi Ofertele