stirisud.ro klaus iohannis semneaza decret pentru restituirea imobilelor abuziv preleuate in perioada comunismului

Klaus Iohannis Semnează Decret pentru Restituirea Imobilelor Abuziv Preluate în Perioada Comunismului

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat un decret semnificativ în data de 6 decembrie 2023, care marchează un pas important în procesul de restituire a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist din România. Această mișcare vine în urma presiunii exercitate de către Statele Unite ale Americii și reprezintă o etapă semnificativă în procesul de restituire a drepturilor și proprietăților cetățenilor români afectați de confiscările comuniste.

Modificări Aduse Legii pentru Restituire

Decretul semnat de Președintele Klaus Iohannis se referă la promulgarea Legii pentru modificarea articolului 31, alineatul (1) din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România. Această lege a fost adoptată cu scopul de a restitui în mod corect proprietățile care au fost confiscate sau preluate în mod abuziv de către statul comunist în trecut.

Presiunea Internațională și Drepturile Cetățenilor

Decizia de a modifica această lege și de a avansa în procesul de restituire vine în urma presiunii exercitate de Statele Unite ale Americii, care au subliniat importanța respectării drepturilor de proprietate și a democrației în România. Această mișcare reprezintă un efort semnificativ pentru a corecta nedreptățile istorice și pentru a restitui cetățenilor români proprietățile care le-au fost confiscate în mod incorect în timpul regimului comunist.

Un Pas Spre Justiție și Recunoaștere a Drepturilor

Semnarea acestui decret marchează un pas important spre justiție și recunoașterea drepturilor cetățenilor români care au fost afectați de politicile abuzive ale regimului comunist. Restituirea imobilelor în natură sau prin echivalent va contribui la redresarea unor nedreptăți istorice și la consolidarea valorilor democratice ale României.

În concluzie, semnarea acestui decret reprezintă un moment semnificativ în lupta pentru dreptate și restituirea drepturilor cetățenilor români. Această mișcare reflectă angajamentul pentru respectarea drepturilor de proprietate și corectarea injustiției istorice care a afectat atât de multe familii românești în timpul regimului comunist.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Știri auto și noutăți din lumea automobilismului. Descoperă cele mai recente lansări și inovații! Rămâi informat!

Citește Acum