stirisud.ro interventie de urgenta la budesti gospodarie mistuita de flacari si pericol de

Intervenție de Urgență la Budești: Gospodărie Mistuită de Flăcări și Pericol de Explozie

În dimineața zilei de 10 decembrie 2023, locuitorii comunei Budești, sat Budești, au fost martorii unui eveniment îngrijorător: o gospodărie a fost cuprinsă de flăcări, punând în pericol nu doar proprietatea, dar și viața locuitorilor. Pompierii militari vâlceni au intervenit în forță, trimițând patru autospeciale de stingere și o autoscară pentru a controla situația.

La sosirea echipajelor operative, locuința cu două niveluri ardea generalizat. Mai alarmant era faptul că pe proprietate se afla o butelie GPL de 2000 de litri, un potențial pericol major de explozie. În ciuda dificultăților, pompierii au reușit să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite, evitând astfel o tragedie.

Pagubele înregistrate în urma incendiului sunt semnificative: o magazie construită din lemn cu învelitoare din tablă, o terasă din lemn, mobilierul din bucătărie, centrala termică, baia și terasa, acoperișul casei, două uși din lemn, și izolația din polistiren de pe fațada casei au fost distruse. De asemenea, s-au degradat învelitoarea acoperișului, trei motoare de barcă, diverse scule, electronice, electrocasnice, o centrală termică, trei uși și trei ferestre din PVC, instalația electrică și o rulotă.

Din fericire, restul casei de locuit, un garaj, un autoturism și o rulotă din vecinătate au fost salvate. Cauza probabilă a incendiului a fost identificată ca fiind un scurtcircuit electric.

Acest incident subliniază importanța verificărilor periodice ale instalațiilor electrice și a măsurilor de prevenire a incendiilor în gospodării. De asemenea, reamintește necesitatea unei reacții rapide și eficiente din partea serviciilor de urgență în astfel de situații critice.

În concluzie, intervenția rapidă și eficientă a pompierilor a prevenit o posibilă tragedie, demonstrând încă o dată importanța pregătirii și profesionalismului acestora în gestionarea situațiilor de urgență.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Știri locale relevante și actualizate. Rămâi la curent cu tot ce se întâmplă în comunitatea ta! Vizitează-ne pentru cele mai noi știri!

Citește Acum