stirisud.ro inteligenta artificiala si securitatea cibernetica noua frontiera a cercetarii romanesti

Inteligența Artificială și Securitatea Cibernetică: Noua Frontieră a Cercetării Românești

Guvernul României, într-o mișcare de avangardă, a decis să includă inteligența artificială și securitatea cibernetică în Planul Național de Cercetare Dezvoltare și Inovare IV (PNCDI IV). Această decizie, adoptată printr-o hotărâre guvernamentală, promite să consolideze fundamentul inovării de succes în România.

O Viziune Inovatoare

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Gruia, a declarat că noile instrumente introduse în PNCDI IV vor consolida transferul tehnologic al rezultatelor cercetării în economie și societate. Această inițiativă încurajează parteneriatele între institute de cercetare, universități și mediul privat românesc, dar și parteneriatele internaționale.

Obiective Ambițioase

Printre obiectivele acestor programe se numără întărirea capacității de răspuns a României la provocările în materie de securitate cibernetică, construirea unui sistem integrat pentru tehnologiile cuantice, susținerea cercetării de vârf în domeniul inteligenței artificiale și crearea de tehnologii și soluții autonome.

Reducerea Fragmentării Sistemului de Cercetare

Prin introducerea Proiectelor de stimulare a integrării voluntare a organizațiilor de cercetare, se urmărește reducerea fragmentării sistemului public de cercetare. Finanțarea competitivă va fi acordată organizațiilor de cercetare în raport cu performanțele academice obținute.

CDI în Medicină Personalizată

Un alt instrument de finanțare important este cel destinat CDI în medicină personalizată, care va răspunde provocărilor societale din domeniul sănătății prin prevenție, detecție precoce și tratament pentru menținerea calității vieții.

Concluzie

PNCDI IV reprezintă un pas important în modernizarea și consolidarea excelenței cercetării românești. Prin aceste măsuri, România își propune să devină un jucător important pe scena internațională a cercetării și inovării, în special în domeniile emergente ale inteligenței artificiale și securității cibernetice.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Centrale peleți de calitate superioară pentru eficiență maximă. Economisește energie și bani cu noile tehnologii!

Vezi Ofertele