stirisud.ro initiativa educativa la faurei informarea cetatenilor despre responsabilitatile fata de animalele de companie

Inițiativă Educativă la Făurei: Informarea Cetățenilor despre Responsabilitățile față de Animalele de Companie

Acțiune Informativă a Poliției pentru Protecția Animalelor

Pe data de 7 decembrie 2023, ofițerii de poliție de la Biroul pentru Protecția Animalelor au desfășurat o inițiativă educativă în orașul Făurei. Scopul acestei acțiuni a fost de a informa cetățenii despre responsabilitățile lor ca proprietari de animale de companie.

Discuții cu Locuitorii și Explicarea Legislației

În cadrul acțiunii, ofițerii au purtat discuții cu aproximativ 50 de locuitori, explicându-le prevederile Ordonanței de Urgență nr. 155/2001, care aprobă programul de gestionare a câinilor fără stăpân, precum și prevederile Legii nr. 205/2004 referitoare la protecția animalelor și Ordinului nr. 1/2014 privind identificarea și înregistrarea câinilor cu stăpân.

Obiectivul Inițiativei: Prevenirea Incidentelor

Această acțiune a avut un caracter prevențiv, având ca obiectiv informarea atât a publicului larg, cât și a deținătorilor de animale, pentru a preveni producerea incidentelor. Astfel de inițiative sunt esențiale pentru a asigura o coexistență armonioasă între comunitate și animalele de companie.

Concluzie

Inițiativa de la Făurei reprezintă un exemplu pozitiv de implicare a autorităților în educarea cetățenilor cu privire la drepturile și responsabilitățile legate de îngrijirea animalelor de companie. Este un pas important în promovarea unei atitudini responsabile și a respectului față de viața animală.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Cazare confortabilă și accesibilă în Ploiești. Rezervă acum și bucură-te de servicii de înaltă calitate pentru tine și familia ta!

Rezervă Acum