stirisud.ro incident in ploiesti o calatoare si cainele ei dati jos din autobuz

Incident în Ploiești: O Călătoare și Câinele Ei, Dați Jos din Autobuz

O Experiență Neplăcută în Transportul Public

O ploieșteancă a avut parte de o experiență neplăcută în autobuzul 39 din Ploiești, după ce a fost dată jos de șofer pentru că era însoțită de un bichon de talie mică. Incidentul, care a avut loc săptămâna trecută, a stârnit întrebări cu privire la regulile de transport ale animalelor de companie în mijloacele de transport în comun.

Regulamentul Local și Confuzia Creată

Conform regulamentului privind constatarea și sancționarea contravențiilor la transportul public local, adoptat de Consiliul Local Ploiești în 2015, este interzis transportul câinilor periculoși, chiar dacă aceștia sunt ținuți în lesă sau ham. Totuși, în cazul prezent, un bichon nu este considerat câine periculos, ceea ce ridică întrebări despre aplicarea corectă a regulamentului.

Reacția Directorului TCE

Directorul TCE, Nicolae Alexandri, a declarat că un bichon nu este considerat câine periculos și că șoferul autobuzului va fi reinstruit cu privire la acest aspect. Această declarație sugerează că incidentul a fost rezultatul unei interpretări greșite a regulilor de către conducătorul auto.

Ambiguități în Regulamentul Local

Există ambiguități în regulamentul local privind accesul animalelor de companie în mijloacele de transport în comun. Pe de o parte, regulamentul din 2015 interzice transportul câinilor periculoși, iar pe de altă parte, o hotărâre din 2007 interzice accesul animalelor de companie în mijloacele de transport în comun, cu excepția câinilor utilitari în situațiile prevăzute de lege.

Concluzii: Nevoia de Clarificare a Regulilor

Acest incident subliniază necesitatea unei clarificări a regulilor privind transportul animalelor de companie în mijloacele de transport în comun. Este important ca atât călătorii, cât și angajații serviciilor de transport public să înțeleagă și să aplice corect aceste reguli pentru a evita astfel de incidente neplăcute în viitor.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Găzduire web de top cu HostRiver. Alege performanța și fiabilitatea pentru site-ul tău! Descoperă cele mai bune oferte!

Vezi Ofertele