stirisud.ro hypermarket amendat cu 64 000 lei de cjpc braila pentru nereguli grave

Hypermarket Amendat cu 64.000 Lei de CJPC Brăila pentru Nereguli Grave

Acțiune Riguroasă de Control la Carrefour Vărsătura

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brăila a desfășurat la sfârșitul lunii noiembrie 2023 o acțiune de control la hypermarketul Carrefour din Vărsătura, ca parte a unui control tematic național. Această intervenție a scos la iveală o serie de nereguli grave în cadrul magazinului.

Sancțiuni Drastice pentru Neregulile Constatate

În urma controlului, comisarii CJPC au aplicat un total de 5 amenzi contravenționale în valoare de 64.000 lei. Printre sancțiunile impuse se numără și oprirea definitivă de la comercializare a 54 kg de produse alimentare neconforme, în valoare de 3.146 lei, precum și oprirea definitivă de la comercializare a jucăriilor ce imită produsele alimentare, în valoare totală de 4.070 lei.

Principalele Nereguli Descoperite

Printre cele mai importante nereguli identificate se numără:

  • Comercializarea de produse alimentare cu ambalajul deteriorat sau devidat.
  • Nerespectarea condițiilor de păstrare a preparatelor culinare calde în raionul de gastronomie.
  • Comercializarea de produse alimentare congelate cu depuneri masive de gheață sau cu arsuri de congelare.
  • Practici comerciale înșelătoare, cum ar fi comercializarea de pachete de produse cu reduceri fictive.
  • Comercializarea de jucării care imită produse alimentare, reprezentând un risc de rănire sau obstrucționare a aparatului digestiv la copii.

Concluzie

Această acțiune a CJPC Brăila evidențiază importanța respectării standardelor de calitate și siguranță în comerțul cu produse alimentare și jucării. Hypermarketul Carrefour Vărsătura a fost sancționat sever pentru neregulile constatate, reamintind tuturor operatorilor economici necesitatea respectării legislației în vigoare pentru protecția consumatorilor.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Firme de prestări servicii la un click distanță. Găsește rapid serviciile de care ai nevoie, firme de prestări servicii care te pot ajuta!

Vezi Ofertele