stirisud.ro guvernul romaniei investeste in drone pentru supravegherea si monitorizarea publica

Guvernul României Investește în Drone pentru Supravegherea și Monitorizarea Publică

Guvernul României a decis să cumpere drone pentru a sprijini misiunile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și ale altor ministere. Această decizie, luată printr-o ordonanță de urgență, marchează un pas important în modernizarea și eficientizarea activităților guvernamentale.

Utilizarea Extinsă a Dronelor

Dronele vor fi operate de Inspectoratul General de Aviație din cadrul MAI și vor fi folosite într-o varietate de domenii, de la supravegherea răspândirii bolilor în agricultură, detectarea scurgerilor de gaz, monitorizarea mediului ambiant, până la supravegherea zonelor de graniță, monitorizarea traficului și sprijin în situații de urgență.

Avantajele Tehnologiei Drone

Conform G4Media, dronele oferă numeroase avantaje față de alte mijloace de supraveghere, cum ar fi elicopterele. Costurile sunt semnificativ mai mici, iar calitatea și precizia imaginilor sunt superioare celor obținute prin satelit. Dronele pot zbura sub plafonul de nori și pot furniza imagini aeriene în timp real, esențiale pentru luarea deciziilor rapide și eficiente.

Protecția Datelor și a Intimității

Proiectul guvernamental subliniază importanța protecției datelor și a intimității cetățenilor. Se va institui ca regulă generală interdicția de a utiliza senzorii montați pe drone astfel încât să ducă la identificarea persoanelor fizice. Excepții vor fi permise doar pentru structurile beneficiare care au reglementat utilizarea de mijloace de supraveghere video în exercitarea atribuțiilor lor funcționale, cum ar fi Poliția Română.

Concluzie

Achiziționarea și utilizarea dronelor de către Guvernul României reprezintă un pas înainte în direcția modernizării și eficientizării activităților de supraveghere și monitorizare. Cu toate acestea, este esențial ca această tehnologie să fie folosită cu respectarea strictă a drepturilor și libertăților cetățenești.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Noutăți și promoții din magazinele online. Descoperă cele mai bune oferte! Profită acum de reduceri și promoții!

Vezi Ofertele