stirisud.ro electrificarea gospodariilor din siriu un pas mare pentru dezvoltarea locala

Electrificarea Gospodăriilor din Siriu: Un Pas Mare pentru Dezvoltarea Locală

La jumătatea lunii trecute, comuna Siriu a marcat un moment important în dezvoltarea sa, finalizând lucrările în cadrul programului „Electrificarea gospodăriilor din Siriu – al 2-lea proiect”. Acest proiect a avut ca obiectiv achiziția, instalarea și punerea în funcțiune a 13 sisteme fotovoltaice de minim 3 kW/sistem, pentru tot atâtea gospodării din comună care până acum nu au avut acces la curent electric.

Finanțarea Proiectului

Proiectul a fost finanțat prin Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, prin Granturile Spațiului Economic European (SEE) și Norvegiene, reprezentând contribuția Islandei, Principatului Lichtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European. Valoarea totală a investiției a fost de 556.920 lei (112.723 euro), fondurile fiind nerambursabile sută la sută.

Declarații ale Primarului Comunei Siriu

Primarul comunei Siriu, Dragoș Voicu, a menționat că în cursul anilor 2021, 2022 și 2023 au fost identificate soluții similare pentru alte 30 de gospodării din comună. El a subliniat importanța extinderii rețelei de distribuție a energiei electrice în satul Gura Siriului, un aspect crucial pentru dezvoltarea turismului în zonă.

Perspectiva Electrificării Satului Gura Siriului

Electrificarea satului Gura Siriului, adoptând soluții neconvenționale, a devenit un deziderat pentru primarul de Siriu. Această inițiativă vine în contextul în care localitatea Gura Siriului a fost declarată cu potențial de stațiune turistică de interes local la Târgul de Turism al României, organizat la Romexpo în toamna acestui an.

Concluzie

Electrificarea gospodăriilor din Siriu reprezintă un exemplu remarcabil de utilizare a tehnologiilor moderne și a fondurilor europene pentru îmbunătățirea calității vieții în zonele rurale. Această realizare nu doar că aduce beneficii imediate locuitorilor, dar deschide și noi perspective pentru dezvoltarea economică și turistică a regiunii.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Găzduire web performantă cu firma Hosterion. Beneficiază de servicii de top pentru afacerea ta! Alege găzduirea web!

Vezi Ofertele