stirisud.ro deschiderea unui tronson de 9 kilometri din autostrada bucurestiului

Deschiderea unui Tronson de 9 Kilometri din Autostrada Bucureștiului

Un segment important de 9 kilometri din Autostrada de centură a Capitalei A0, pe partea de sud, va fi deschis circulației începând cu sâmbătă. Această deschidere reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii rutiere din zona Bucureștiului, deși întregul lot nu este încă finalizat.

Detalii despre Tronson

Directorul general CNAIR, Cristian Pistol, a anunțat că segmentul deschis va fi între DN5 (1 Decembrie/Jilava) și DN6 (Cornetu/Bragadiru). Această porțiune face parte din A0 Sud și va facilita circulația în regiune.

Stadiul Lucrărilor pe A0 Sud

  • Lotul 1 (16,9 km): Stadiu fizic de 81%.
  • Lotul 2 (16,3 km): Stadiu fizic de 98%.
  • Lotul 3 (17,96 km între Bragadiru și Joița): Stadiu de 56%.

Finalizarea celor trei loturi ale semiinelului sudic al A0 va permite circulația în regim de autostradă între A1 și A2 pe o distanță de 51,19 km.

Finanțarea și Valoarea Contractelor

Construcția A0 Sud este finanțată din fonduri europene nerambursabile, având o valoare totală de contracte de 2,46 miliarde lei (fără TVA).

Întârzieri și Promisiuni

Deși inițial se promitea finalizarea completă a tronsonului în acest an, realitatea a arătat altfel. Asociația Pro Infrastructura a criticat întârzierile constructorului turc Alsim Alarko și a avertizat că tronsonul 3, construit de grecii de la Aktor, riscă să nu fie finalizat nici până la sfârșitul anului 2024.

Concluzie

Deschiderea acestui segment din Autostrada Bucureștiului reprezintă un progres important pentru infrastructura rutieră a capitalei României. Cu toate acestea, întârzierile și problemele întâmpinate în construcție subliniază necesitatea unei mai bune planificări și executări a proiectelor de infrastructură majore.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Găzduire în cloud rapidă și eficientă. Asigură-ți performanța optimă pentru afacerea ta online! Alege găzduire în cloud!

Află Mai Multe