stirisud.ro deschiderea noului tronson al drumului expres craiova pitesti

Deschiderea Noului Tronson al Drumului Expres Craiova-Pitești

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat deschiderea unui nou tronson al drumului expres Craiova-Pitești. Acest segment, care face parte din primul drum expres din România (DEx12 Craiova-Pitești), a fost deschis pentru circulație începând de sâmbătă.

Detalii ale Deschiderii

  • Tronsonul Deschis: Segmentul între Robănești (județul Dolj) și Colonești (județul Olt).
  • Lungimea Tronsonului: 71,6 km.
  • Deschiderea Precoce: Tronsonul 3 (Valea Mare – Colonești), cu o lungime de 31,75 km, a fost deschis cu 6 luni mai devreme decât termenul contractual.
  • Constructor: Același constructor român care a finalizat anul trecut Tronsonul 2 (Robănești-Valea Mare) în lungime de 39,85 km.

 

Perspectivele Viitoare

Ministrul Grindeanu a subliniat că, dacă se menține actualul ritm de construcție, anul viitor se va putea circula pe toți cei 121 km ai DEx Craiova-Pitești, după ce se vor finaliza lucrările și pe Tronsoanele 1 și 2.

Concluzie

Deschiderea acestui nou segment al drumului expres Craiova-Pitești reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii rutiere din România, oferind o alternativă mai rapidă și mai sigură pentru călătoriile între Craiova și Pitești.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Magazin de aparate de climatizare pentru confortul tău. Asigură-ți un mediu plăcut cu cele mai bune aparate de climatizare!

Vezi Ofertele