stirisud.ro cum sa rezolvi problema scaderii performantei in jocuri pe windows 11 23h2

Cum să Rezolvi Problema Scăderii Performanței în Jocuri pe Windows 11 23H2

Recent, Microsoft a lansat actualizarea Windows 11 23H2, care, deși a adus o serie de noutăți, a venit și cu o problemă neașteptată: scăderea performanței în jocuri. Această problemă a afectat în special utilizatorii cu procesoare AMD, provocând o scădere de performanță de până la 8% în jocuri. Din fericire, Microsoft a identificat cauza și a oferit o soluție pentru a remedia această problemă.

Descoperirea Problemei

Problema a fost inițial semnalată de un utilizator pe Reddit, care a observat o scădere de performanță după instalarea Windows 11 23H2. Ulterior, mai mulți utilizatori au raportat probleme similare pe diverse forumuri, inclusiv pe cel oficial Microsoft, unde s-a menționat o scădere semnificativă a performanței în jocuri precum Forza Horizon 5.

Cauza Problemei

Microsoft a identificat că problema este legată de Windows Defender și funcțiile sale suplimentare care pun presiune pe procesor. Acest lucru afectează în mod negativ performanța jocurilor, în special pe sistemele cu procesoare AMD.

Soluția Oferită de Microsoft

Pentru a remedia această problemă, Microsoft a oferit următorii pași:

  1. Deschideți Windows Powershell și rulați următoarele comenzi:
    • Set-ExecutionPolicy Unrestricted
    • Get-AppxPackage Microsoft.SecHealthUI -AllUsers | Reset-AppxPackage
  2. Restart PC-ului și activați funcția de CPU Virtualization din BIOS;
  3. Reporniți sistemul și deschideți Windows Security;
  4. Sub meniul Core Isolation, activați funcția Memory Integrity;
  5. După restart, performanța ar trebui să revină la normal.

Recomandări pentru Utilizatorii AMD

Pentru utilizatorii cu procesoare AMD care nu au actualizat încă la Windows 11 23H2, este recomandat să aștepte până când Microsoft va implementa o soluție permanentă. Această problemă nu afectează alte versiuni ale sistemului de operare.

Concluzie

Actualizarea Windows 11 23H2 a adus o provocare neașteptată pentru gamerii cu procesoare AMD, dar soluția oferită de Microsoft ar trebui să rezolve problema. Este important ca utilizatorii să fie conștienți de aceste probleme potențiale și să urmeze pașii recomandați pentru a menține performanța optimă a sistemului lor.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Cazare confortabilă și accesibilă în Ploiești. Rezervă acum și bucură-te de servicii de înaltă calitate pentru tine și familia ta!

Rezervă Acum