stirisud.ro criza de utilitati in bucuresti peste 2600 de blocuri fara apa calda si caldura din cauza avariei la cet sud

Criză de Utilități în București: Peste 2600 de Blocuri Fără Apă Caldă și Căldură din Cauza Avariei la CET Sud

Recent, locuitorii a aproximativ 2.600 de blocuri din sectoarele 2 și 3 ale Capitalei s-au confruntat cu o situație dificilă: lipsa apei calde și a căldurii. Această problemă a survenit în urma unei defecțiuni la Centrala Termoelectrică Sud (CET Sud). Incidentul a fost cauzat de o defecțiune la o turbină de abur a facilității, afectând astfel semnificativ confortul locuitorilor acestor sectoare.

Defecțiunea specifică a fost legată de o turbină de abur de la CET Sud (ELCEN), care a necesitat oprirea turbinei pentru lucrări de reparație. Reparațiile s-au concentrat asupra unei rupturi în zona de încălzire a apei din sistemul de termoficare (schimbătorul de căldură). Pe durata reparațiilor, apa din rețeaua de termoficare a fost furnizată la o temperatură cu 15-20 de grade Celsius mai mică decât temperatura necesară pentru funcționarea normală a sistemului.

Zonele afectate includ peste 460 de blocuri din Sectorul 2, aproximativ 400 de blocuri din Sectorul 3 și peste 800 de blocuri din Sectorul 4, conform informațiilor oferite de Termoenergetica. Aceste întreruperi au fost cauzate de scăderea temperaturii agentului termic furnizat, care a fost de aproximativ 57-59 de grade Celsius, cu circa 10 grade mai puțin decât cerințele standard.

Situația a fost complicată și mai mult de lucrările de reparații simultane la conducta Magistralei 3 Sud din zona Străzii Releui, precum și în Căminul Releului. Aceste lucrări de reparații au fost considerate de „importanță majoră” pentru funcționarea viitoare a sistemului de termoficare. Căminul Releului este un loc cheie unde sunt amplasate valvele ce fac legătura între Magistralele 3 Sud și Berceni, lucrările de reparații implicate fiind extinse pentru reînnoirea armăturilor și conductelor din facilitate.

Magistrala 3 Sud, operațională din 1968, a prezentat semne semnificative de degradare datorate lipsei de investiții, ceea ce a condus la necesitatea acestor reparații. Lucrările au implicat înlocuirea a aproximativ 20 de metri de conductă cu diametrul de 1.200 de milimetri și aproximativ 50 de metri de conductă cu diametrul de 1.000 de milimetri, precum și a mai multor valve.

Termoenergetica a asigurat publicul că centrele sale de dispecerat și echipele de intervenție lucrează continuu pentru a aborda problemele apărute pe teren, lucrările de amploare fiind operate simultan în mai multe puncte pentru a grăbi reactivarea punctelor termice.

Pentru actualizări suplimentare și informații detaliate, rezidenții sunt sfătuiți să contacteze serviciul clienți Termoenergetica sau să utilizeze aplicația Termoalert.

Această situație evidențiază provocările cu care se confruntă infrastructura învechită și importanța întreținerii și modernizării la timp pentru a asigura servicii continue de utilități.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Informații utile despre turism și călătorii. Planifică-ți vacanța cu cele mai bune sfaturi și recomandări! Descoperă destinațiile!

Află Mai Multe