stirisud.ro cresterea preturilor rca in plafonare reclamatii si consecinte

Creșterea Prețurilor RCA În Plafonare: Reclamații și Consecințe

București, 2023 – Situația din domeniul asigurărilor auto din România a stârnit nemulțumirea transportatorilor, care acuză firmele de asigurări de practici nejuste. Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a ridicat vocea împotriva majorărilor de tarife pentru asigurările RCA, chiar și în perioada plafonării prețurilor, semnalând și probleme legate de despăgubiri.

Creșterea Prețurilor RCA în Plafonare

COTAR acuză firmele de asigurări că, în ciuda plafonării prețurilor, au majorat tarifele RCA cu aproximativ 30%. Această situație a fost descrisă ca fiind o mascaradă și nu o măsură eficientă de plafonare. Se susține că firmele de asigurări au profitat de această oportunitate pentru a-și majora profiturile, în detrimentul transportatorilor și al altor cetățeni români plătitori de polițe RCA​​​​.

Acuzații la Adresa Guvernului și a Asiguratorilor

Reprezentanții COTAR acuză, de asemenea, Guvernul că a împiedicat emiterea de polițe RCA de stat și că, în ciuda promisiunilor, nu a fost înființată o instituție financiară românească pentru emiterea acestor polițe. Se subliniază că, în timp ce firmele de asigurări au înregistrat profituri mari, acestea nu plătesc despăgubirile corespunzătoare, practicând plăți parțiale și trimițând clienții în instanță pentru restul sumelor datorate​​.

Perspectivele de Viitor: Scumpiri și Proteste

Se anticipează că situația va continua să se înrăutățească, cu noi scumpiri ale polițelor RCA. Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a anunțat că polițele de asigurare încheiate la Euroins vor înceta de drept din data de 8 decembrie 2023, aspect care va influența piața asigurărilor. Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, avertizează că vor urma proteste dacă situația nu se îmbunătățește și dacă nu se iau măsuri concrete pentru protejarea drepturilor plătitorilor de polițe RCA​​.

Această situație complicată din sectorul asigurărilor auto ridică semne de întrebare cu privire la eficiența măsurilor de reglementare și protecția consumatorilor în România. Pe măsură ce conflictul dintre transportatori și firmele de asigurări se intensifică, se așteaptă măsuri urgente pentru a asigura o piață echitabilă și transparentă pentru toți participanții.


Vă invităm să urmăriți evoluția acestei situații și să vă exprimați opiniile în secțiunea de comentarii. Distribuiți acest articol pentru a spori conștientizarea publicului despre provocările din sectorul asigurărilor auto din România.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Găzduire web performantă cu firma Hosterion. Beneficiază de servicii de top pentru afacerea ta! Alege găzduirea web!

Vezi Ofertele