stirisud.ro

Craiova își Va Reabilita Blocurile: O Investiție de Aproximativ 464 de Milioane de Euro

Municipiul Craiova se pregătește pentru un amplu proiect de reabilitare a blocurilor de locuințe, un demers ce subliniază angajamentul orașului către îmbunătățirea calității vieții locuitorilor săi și eficiența energetică. Prin contracte ce cumulează o valoare maximă estimată la aproape 464 de milioane de euro, Craiova își propune să devină un model de sustenabilitate și confort urban în România.

Finanțarea Proiectului

Primăria Municipiului Craiova a lansat în licitație acest acord-contract, finanțarea urmând să fie asigurată din fonduri bugetare. Acest proiect ambițios vizează „Executarea lucrărilor pentru creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din Municipiul Craiova”, o inițiativă ce reflectă preocuparea pentru reducerea consumului de energie și promovarea unui mediu de viață sănătos și accesibil.

Divizarea Geografică și Valoarea Loturilor

Blocurile destinate reabilitării termice au fost împărțite în două zone geografice, separate de Calea București și Calea Severinului, organizate în loturi:

  • Lot 1 Zona – cuprinde blocurile situate la sud de Calea București și Calea Severinului.
  • Lot 2 Zona – include blocurile situate la nord de aceste artere principale.

Valoarea estimată pentru fiecare lot variază între 75,76 milioane de lei fără TVA și 1,15 miliarde de lei fără TVA, sumând o valoare totală a acordului cadru estimată între 151,53 milioane de lei fără TVA și 2,305 miliarde de lei fără TVA. Durata contractului este prevăzută pentru patru ani, cu o dată limită de depunere a ofertelor stabilită pentru 26 februarie 2024.

Excluderi și Flexibilitatea Contractului

Este important de menționat că lucrările de execuție pentru proiectele de renovare energetică a clădirilor rezidențiale din municipiul Craiova, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), nu fac obiectul acestui acord-cadru. Mai mult, autoritatea contractantă își rezervă dreptul de a suplimenta cantitatea estimată la nivelul documentației de atribuire cu până la 50% din cantitatea maximă estimată pentru acordul-cadru, pentru fiecare categorie de lucrare în parte, demonstrând flexibilitate și adaptabilitate la nevoile reale ale proiectului.

Impactul Așteptat

Prin această inițiativă, Craiova se poziționează ca un lider în domeniul eficienței energetice și al îmbunătățirii condițiilor de locuit. Reabilitarea termică a blocurilor nu doar că va reduce costurile energetice pentru locuitori, dar va contribui și la reducerea emisiilor de CO2, aliniind orașul la obiectivele de sustenabilitate la nivel național și european.

Concluzie

Investiția semnificativă a Craiovei în reabilitarea blocurilor de locuințe marchează un pas important către modernizarea urbană și responsabilitatea ecologică. Prin îmbunătățirea eficienței energetice, orașul nu doar că își protejează mediul, dar își crește și atractivitatea ca destinație de locuit, punând bazele pentru o comunitate mai sănătoasă și mai prosperă.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Servicii de administrare imobile eficiente și profesioniste. Gestionăm imobilele tale cu maximă responsabilitate!

Află Mai Multe