stirisud.ro cozi la carnea de porc un festin de craciun sau un maraton al sperantelor desarte

Cozi la Carnea de Porc: Un Festin de Crăciun sau un Maraton al Speranțelor Deșarte?

Crăciunul, Sărbătoarea Cozilor Interminabile

Ah, Crăciunul! Acea perioadă magică a anului când buzoienii, în loc să viseze la colinde și zăpadă, stau la cozi interminabile în cămări pentru a prinde un colț de carne de porc. Este oare acesta noul spirit al Crăciunului?

„Vreau Carne Autohtonă, Dar Să Fie Ieftină!”

Toată lumea vrea carne din producție autohtonă, dar, surpriză, la prețuri „avantajoase”. Se pare că dorința de a avea un Crăciun tradițional se lovește de realitatea prețurilor „tradițional de mari”. Oamenii pleacă acasă cu sacoșele pe jumătate goale, murmurând despre prețuri și visând la un Crăciun în care „puțin din toate” nu înseamnă un buget golit.

Gospodarii, Câștigătorii Nedeclarati

Și apoi avem gospodarii, acei eroi neclintiți care și-au crescut porcul în curte. Ei acum se uită la prețurile din piață și râd în barbă: „Am ieșit pe profit!”. Ei știu ce vor pune în farfurie și nu sunt păcăliți de etichetele cu „carne românească” care, de fapt, sunt din import.

O Piață a Carnii… Importate

Vorbind de import, se pare că producția internă de carne de porc acoperă doar 20% din necesarul de consum. Asta explică de ce prețurile au crescut „foarte mult” în ultima perioadă. Dar hei, cine nu și-ar dori să plătească mai mult pentru un Crăciun autentic?

Prețuri de Sărbătoare sau de Jaf?

Și să nu uităm de prețurile din Piața Centrală: cârnați la 36 lei kg, șuncă la 20 lei, ceafă de porc la 41 lei kg… Lista continuă, iar portofelul se subțiază. Dar, desigur, este Crăciunul, perioada când toți suntem mai darnici, inclusiv cu bugetul nostru.

Concluzie

În final, se pare că pregătirea pentru Crăciun este un fel de sport național, unde buzoienii sunt atleți în arta de a face compromisuri între tradiție și realitatea economică. Poate că anul acesta, spiritul Crăciunului va fi măsurat nu în kilograme de carne, ci în capacitatea de a găsi bucurie chiar și cu sacoșele pe jumătate goale.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Tractări auto rapide și de încredere în București. Suntem aici pentru tine 24/7! Apelează la serviciile noastre de tractări!

Solicită Acum