stirisud.ro colinde intr un cadru natural exceptional concertul din pestera muierilor

Colinde Într-un Cadru Natural Excepțional: Concertul din Peștera Muierilor

Un eveniment muzical deosebit a avut loc recent în Peștera Muierilor de la Baia de Fier, unde un concert de colinde a fost organizat pentru a marca finalizarea unui proiect cu finanțare europeană de peste 5 milioane de euro. Acest proiect a contribuit la modernizarea infrastructurii din stațiunea turistică de interes local, inclusiv aproape 8 kilometri de piste de biciclete.

Un Concert Unic:

  • Locație Specială: Concertul a fost susținut în faimoasa Peșteră a Muierilor, un loc cu o acustică naturală impresionantă.
  • Participanți: Elevii de la Liceul de Arte din Târgu Jiu, coordonați de profesorul Dumitru Pasăre, au fost protagoniștii acestui concert.
  • Audiență Diversă: Melodiile interpretate au fost ascultate nu doar de turiștii prezenți, ci și de miile de lilieci care formează colonii în interiorul peșterii.

Reacții și Emoții:

  • Impresii Ale Participanților: Părinții elevilor și profesorul coordonator au exprimat emoții intense și aprecieri pentru acustica unică a peșterii.
  • Turist Speolog Amator: Un turist vâlcean, speolog amator, a remarcat că evenimentul a fost extraordinar și nu a deranjat fauna peșterii, inclusiv coloniile de lilieci.

Activități Suplimentare:

  • Turism și Gastronomie: După concert, turiștii au avut opțiunea de a vizita întreaga peșteră sau de a participa la un alt concert de colinde organizat pe platoul de la intrarea în peșteră. Pensiunile din zonă au oferit și preparate tradiționale, spre deliciul vizitatorilor.

Implicații Turistice:

  • Promovarea Turismului Local: Primarul Dumitru Turbăceanu a subliniat importanța evenimentului în promovarea turismului local și a încurajat alte localități să urmeze exemplul Baia de Fier în dezvoltarea turistică.

Concluzie: Concertul de colinde din Peștera Muierilor a fost nu doar un eveniment cultural deosebit, ci și un exemplu de cum muzica și natura pot crea o experiență unică pentru comunitate și turiști. Acesta a contribuit la promovarea zonei Baia de Fier ca destinație turistică și a demonstrat potențialul cultural și natural al regiunii.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Administrare site eficientă, asigură-ți funcționarea optimă a site-ului tău, beneficiază de servicii de administrare site!

Vezi Ofertele