stirisud.ro ciclon polar se indreapta spre romania perioada prelungita de frig si conditii meteorologice extreme

Ciclon Polar se Îndreaptă spre România: Perioadă Prelungită de Frig și Condiții Meteorologice Extreme

Meteorologii au emis noi alerte referitoare la un ciclon polar care se îndreaptă spre România, aducând cu el o perioadă prelungită de frig intens și condiții meteorologice extreme. Se așteaptă temperaturi scăzute, chiar și de minus 15 grade Celsius în unele depresiuni, începând de duminică.

Detalii despre Fenomenul Meteorologic

  • Răcire Bruscă: Vremea se va răci brusc începând de duminică, afectând mai întâi jumătatea nordică a țării.
  • Val de Aer Polar: Acest ciclon va aduce un val de aer polar, caracterizat prin vânt puternic și viscol la munte, precum și ninsori puternice.
  • Ninsori în Capitală: Se așteaptă că va ninge și în București, pe fondul acestui val de frig.

Declarații ale Meteorologilor

  • Florinela Georgescu, director de prognoză ANM: „Așteptăm o schimbare în evoluția vremii în cursul zilei de duminică. Temperaturile minime vor fi preponderent negative și estimăm că cel mai frig va fi în nopțile din prima parte a săptămânii care urmează.”

Impactul Ciclonului Polar

  • Variații Mari de Temperatură: Se vor înregistra variații foarte mari ale temperaturii aerului, cu intensificări ale vântului, mai ales în partea de est a țării.
  • Regiuni Afectate: Moldova va fi regiunea cea mai afectată, cu temperaturi foarte scăzute, în special pe parcursul nopților.
  • Frig Prelungit: Se așteaptă ca perioada de frig să dureze cel puțin până în jurul datei de 20 ianuarie.

Recomandări pentru Populație

  • Pregătiri pentru Frig: Este recomandat ca populația să se pregătească pentru o perioadă prelungită de frig și să ia măsuri de protecție împotriva temperaturilor scăzute.
  • Urmărirea Avertizărilor Meteorologice: Este important să se urmărească avertizările meteorologice și să se ia măsuri de precauție în caz de condiții extreme.

Concluzii

Acest ciclon polar reprezintă un semnal de alarmă pentru România, subliniind importanța pregătirii adecvate pentru condiții meteorologice severe. Autoritățile și populația sunt sfătuite să rămână vigilente și să urmeze recomandările de siguranță.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Creare site ieftin, rapid și profesionist. Lansează-ți prezența online cu un site web de calitate! Contactează-ne acum!

Vezi Ofertele