stirisud.ro cazuri nerezolvate ale copiilor disparuti in romania o problema persistenta si alarmanta

Cazuri Nerezolvate ale Copiilor Dispăruți în România: O Problemă Persistentă și Alarmantă

În ultimii patru ani, Poliția Română nu a reușit să rezolve cazurile a 146 de copii dispăruți, conform unui articol publicat de Europa Liberă. Această statistică îngrijorătoare a fost adusă în atenția publicului de deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu, care a cerut informații suplimentare de la Poliția Română.

Numărul Copiilor Dispăruți și Eforturile de Rezolvare

Între anii 2020 și 2023, Poliția Română a înregistrat 31.308 sesizări privind dispariția minorilor, dintre care 31.162 au fost soluționate. Cu toate acestea, rămân 146 de cazuri nerezolvate, ceea ce ridică semne de întrebare privind eficacitatea eforturilor de căutare și salvare.

Copiii Dispăruți din Grija Statului

Un aspect îngrijorător este că jumătate dintre copiii dispăruți în primele 11 luni din 2023 erau în grija statului, fie în case de tip familial, fie în centre de plasament. Acest fapt subliniază vulnerabilitatea acestor copii și necesitatea unor măsuri mai eficiente pentru protecția lor.

Legătura cu Traficul de Persoane

Există o strânsă legătură între disparițiile minorilor și traficul de persoane. Agenția Națională de Luptă Împotriva Traficului de Persoane a raportat că 15% dintre minorii traficați provin din sistemul de protecție al statului. Aceasta indică o problemă majoră în sistemul de protecție a copiilor și necesitatea unor măsuri urgente pentru prevenirea acestui fenomen.

Reacția Autorităților și Măsurile Propuse

În ciuda semnalelor de alarmă trase de organizațiile non-guvernamentale și rapoartelor internaționale, situația rămâne neschimbată de ani de zile. Autoritățile au dezbătut problema minorilor traficați într-o comisie parlamentară în 2020, dar rezultatele concrete se văd încă în statistici alarmante.

Concluzie

Cazurile nerezolvate ale copiilor dispăruți în România reprezintă o problemă gravă care necesită o atenție sporită și măsuri concrete din partea autorităților. Este esențial ca statul să își asume responsabilitatea pentru protecția și siguranța tuturor copiilor, în special a celor aflați în grija sa.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Mentenanță site pentru performanță maximă. Optimizează-ți site-ul și asigură-i funcționalitatea continuă! Alege serviciile!

Află Mai Multe