stirisud.ro bezna intr un sat din gradistea un incendiu la un transformator electric lasa locuitorii fara curent

Beznă într-un Sat din Grădiștea: Un Incendiu la un Transformator Electric Lasă Locuitorii Fără Curent

Județul Călărași se confruntă cu o situație tensionată ca urmare a unui cod portocaliu și roșu de viscol, care a afectat grav infrastructura de drumuri și utilități. În acest context dificil, un sat din Grădiștea a rămas în beznă din cauza unui incendiu la un transformator electric, lăsând locuitorii fără curent electric.

Drumurile Naționale și Județene Afectate

Drumurile naționale DN 3, DN 3A și DN31 au fost redeschise parțial, însă DN 3B și DN 21 rămân în continuare închise. Autostrada A2 este practicabilă doar pe anumite tronsoane, iar condițiile meteorologice severe au dus la închiderea tuturor unităților de învățământ din județ.

Intervenția Pompierilor Militari Călărășeni

Pompierii militari călărășeni au mobilizat 37 de autospeciale și 220 de cadre pentru a face față situației. Intervențiile au inclus evacuarea apei din locații afectate de inundații și degajarea arborilor căzuți, provocând daune materiale semnificative.

Probleme la Infrastructura de Gaze și Electricitate

Infrastructura de gaze și alimentarea cu energie electrică sunt, de asemenea, afectate semnificativ. Distrigaz raportează lipsuri minime, dar aproximativ 70.000 de consumatori din 50 de localități întâmpină probleme la alimentarea cu energie electrică. Peste 275 de linii de medie tensiune sunt afectate, iar echipele lucrează pentru remedierea avariilor.

Operațiuni de Salvare și Deszăpezire

Aproximativ 63 de autovehicule sunt blocate pe A2, iar autoritățile locale și regionale sunt implicate activ în operațiuni pentru deblocarea acestora. Pe toate drumurile naționale și județene se acționează cu utilaje de deszăpezire pentru a asigura accesul și siguranța traficului.

Concluzie

Această situație de urgență subliniază importanța răspunsului rapid și eficient al autorităților în fața condițiilor meteorologice severe și a problemelor de infrastructură. Locuitorii din județul Călărași, în special cei din Grădiștea, se confruntă cu provocări majore, iar eforturile de remediere sunt în desfășurare.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Servicii SEO profesionale pentru vizibilitate maximă. Crește-ți traficul și îmbunătățește-ți rankingul! Alege serviciile noastre SEO!

Află Mai Multe