stirisud.ro barbat a arestat preventiv pentru tentativa de omor in comuna licurici

Bărbat a arestat preventiv pentru tentativă de omor în comuna Licurici

Un incident grav a avut loc recent în comuna Licurici, județul Gorj, România, unde un bărbat a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor. Acest caz șocant a avut loc în dimineața zilei de 5 decembrie 2023, când, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan, bărbatul și-a atacat mama cu un cuțit, provocându-i o rană gravă în zona gâtului.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, agresiunea a avut loc în jurul orei 07:00, în locuința de domiciliu a inculpatului, situată în satul Negreni din comuna Licurici. Bărbatul, identificat cu inițialele A.C., a folosit un obiect dur cu margini ascuțite netede, asemănător unui cuțit, pentru a-i aplica mamei sale o lovitură de mare intensitate în zona gâtului. Această acțiune violentă a rezultat într-o plagă tăiată cu lungimea de aproximativ 10 centimetri.

În urma acestui incident, autoritățile l-au reținut pe agresor pentru 24 de ore. Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Gorj a decis arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile. Acest caz a stârnit îngrijorare în comunitate, subliniind problemele legate de violența domestică și efectele nocive ale consumului excesiv de alcool.

Violenta domestică, o problemă persistentă în societate, este adesea exacerbata de factori precum abuzul de alcool sau droguri, stresul economic și social, sau probleme de sănătate mintală. În acest caz, consumul de alcool pare să fi jucat un rol semnificativ în declanșarea comportamentului violent al agresorului. Astfel de incidente subliniază necesitatea unor măsuri preventive și a unui sprijin mai bun pentru victimele violenței domestice.

De asemenea, acest caz ridică întrebări importante despre cum societatea și autoritățile pot interveni mai eficient pentru a preveni astfel de tragedii. Este esențial ca existența unor programe de conștientizare și educație în comunități, precum și accesul la servicii de consiliere și sprijin pentru persoanele afectate de abuzul de substanțe și violență domestică.

În concluzie, incidentul din Licurici este un trist exemplu al consecințelor devastatoare ale violenței domestice și abuzului de alcool. Este un apel la acțiune pentru întreaga societate, pentru a lucra împreună în vederea prevenirii acestor tragedii și a oferirii de sprijin celor afectați.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Știri de interes general. Fii informat cu cele mai relevante știri ale momentului! Rămâi conectat la tot ce este important!

Citește Acum