stirisud.ro autostrada a7 ploiesti buzau inovatii tehnologice pentru finalizarea lucrarilor in 2024

Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Inovații Tehnologice pentru Finalizarea Lucrărilor în 2024

Autostrada A7 Ploiești – Buzău, cunoscută și sub numele de Autostrada Moldovei, marchează un progres semnificativ în infrastructura rutieră a României. Recent, pe lotul 1 Dumbrava – Mizil, au fost implementate soluții inovatoare pentru a accelera lucrările și a asigura finalizarea acestora în 2024. Aceste soluții includ utilizarea tunurilor de căldură și a unui sistem de iluminat avansat, facilitând astfel lucrul în condiții de temperaturi scăzute și pe timp de noapte.

Progresul Impresionant al Lucrărilor

Lotul 1 al Autostrăzii A7, care se întinde pe o lungime de 21 km între Dumbrava și Mizil, este într-un stadiu avansat de execuție. Până în prezent, au fost realizați 1110 din cei 1180 de piloți necesari, montate 76 din cele 490 de grinzi din beton, și finalizate lucrările la elevațiile nodului rutier de la Dumbrava. Aceste realizări sunt impresionante, având în vedere complexitatea și amploarea proiectului.

Tehnologii Avansate pentru Eficiență

Pentru a contracara provocările impuse de condițiile meteorologice, antreprenorul lotului a introdus tunuri de căldură pentru încălzirea betonului. Această tehnică permite turnarea betonului chiar și în perioadele reci, asigurând continuitatea lucrărilor fără întârzieri. În plus, sistemele de iluminat instalate pe șantier permit lucrul în program prelungit, maximizând astfel productivitatea și eficiența.

Mobilizare Impresionantă

Secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu, a subliniat mobilizarea remarcabilă din șantier, cu 550 de persoane și 300 de utilaje și echipamente de construcții. Această mobilizare intensă este un factor cheie în menținerea ritmului susținut al lucrărilor și în atingerea obiectivului de a deschide lotul pentru trafic în cursul anului viitor.

Impactul Autostrăzii A7

Finalizarea Autostrăzii A7 va avea un impact semnificativ asupra mobilității în regiune, facilitând conexiunea între Ploiești și Buzău și îmbunătățind legătura cu Autostrada București – Ploiești A3. Aceasta va contribui la dezvoltarea economică a zonei, reducând timpul de călătorie și îmbunătățind siguranța rutieră.

Concluzie

Proiectul Autostrăzii A7 Ploiești – Buzău demonstrează cum inovațiile tehnologice și o gestionare eficientă a resurselor pot accelera proiectele de infrastructură. Implementarea tunurilor de căldură și a sistemelor de iluminat pe lotul 1 este un exemplu remarcabil de adaptare și eficiență în construcții. Cu aceste progrese, Autostrada A7 se îndreaptă spre finalizarea sa în 2024, marcând un pas important în dezvoltarea infrastructurii rutiere din România.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Service auto și stație ITP în sectorul 1. Întreținere și reparații rapide și de încredere! Alege cele mai bune servicii auto!

Vezi Serviciile