stirisud.ro atentie soferi amenda uriasa de 33 000 de lei pentru infractiuni in trafic

Atenție, Șoferi! Amendă Uriașă de 33.000 de Lei pentru Infracțiuni în Trafic

Șoferii din România se confruntă cu o schimbare majoră care ar putea afecta buzunarele tuturor celor care încalcă regulile de circulație. Începând cu 1 ianuarie 2024, valoarea punctului de amendă va suferi o majorare semnificativă, o veste care ar trebui să îi determine pe conducătorii auto să fie mai prudenți în trafic.

Până în prezent, valoarea punctului de amendă a fost înghețată la 145 de lei, reprezentând 10% din valoarea salariului minim. Cu toate acestea, se preconizează o aliniere a punctului de amendă la valoarea salariului minim, ceea ce ar putea duce la o creștere a acestuia la 330 de lei, mai mult decât dublul valorii actuale.

Această schimbare va avea un impact semnificativ asupra sancțiunilor pentru diverse contravenții. De exemplu, șoferii prinși fără centură de siguranță, care în prezent sunt sancționați cu 3 puncte de amendă (435 de lei), ar putea plăti de la anul 990 de lei. Situația este și mai gravă pentru șoferii care vorbesc la telefon în timp ce conduc, aceștia riscând amenzi de până la 2.600 de lei și suspendarea permisului pe o perioadă de 60 de zile.

Mai îngrijorător este faptul că pentru contravențiile grave, încadrate în clasa a cincea de amenzi, valoarea amenzii poate ajunge la suma astronomică de 33.000 de lei. Această sumă reprezintă aplicarea a 100 de puncte de amendă și este o măsură drastică menită să descurajeze încălcările grave ale regulilor de circulație.

Această majorare a amenzilor vine ca un avertisment serios pentru toți șoferii. Este un apel la responsabilitate și la respectarea legilor de circulație, menit să crească siguranța pe drumurile publice. În acest context, este esențial ca fiecare șofer să fie conștient de noile reguli și de consecințele nerespectării acestora.

În concluzie, această schimbare reprezintă un pas important în direcția creșterii siguranței rutiere în România. Prin aceste măsuri, autoritățile speră să reducă numărul accidentelor și să încurajeze un comportament responsabil în trafic. Este responsabilitatea fiecărui șofer să se adapteze la aceste noi reguli și să conducă într-un mod care să asigure siguranța tuturor participanților la trafic.

A fost utila pagina ?

Click pe stele pentru a vota

Media / 5. Voturi

Niciun vot momentan.

Tractări auto rapide și de încredere în București. Suntem aici pentru tine 24/7! Apelează la serviciile noastre de tractări!

Solicită Acum